The right tools to get the right balance.

Verbetering van je gezondheid, begint met een goede ademhaling.
Intensivebreathing biedt jou de tools om terug te gaan naar de basis: je ademhaling is jouw eerste levensbehoefte. Of je nu topsporter bent, of wil dat je algehele conditie, focus en kracht verbeterd: haal alles uit het leven door je ademhaling in combinatie met actieve meditatie aan te pakken!

INTENSIVE BREATHING

Aanpak

Wij als mens hebben vaak geen idee waartoe we allemaal in staat zijn. Wist je dat je door bewuste ademhaling jouw mentale gemoedstoestand en ook fysieke kracht kunt beïnvloeden?

Door middel van actieve meditatie ligt bij Intensive Breathing de focus op het vergroten van het energieniveau en het mentale niveau. Wij beogen het fysiek en mentaal verleggen van jouw grenzen door intensief aan de slag te gaan met je ademhaling, waardoor de balans tussen jouw lichaam en geest in het dagelijks leven sterker zal worden.

“Become the best version of yourself.”

Intensive Breathing.com biedt intensieve trainingsprogramma’s aan waarbij ademhaling, onze belangrijkste energiebron, centraal staat. Door ademhalingsoefeningen toe te passen versterken we ons lichaam en geest zodat het nog meer kracht kan genereren en sneller kan herstellen. 

25+

Meer dan 25 jaar ervaring 

100%

Ontdek waartoe jij in staat bent door de aanpak van je ademhaling. 

5+

Meer dan 5 verschillende methodes

Over ons

Verbetering van jouw ademhaling en bewustzijn is onze missie. 

Rob Morais, geboren en getogen in Nederland, heeft jarenlange ervaring als jeugdbegeleider. Als kind leed hij ernstig aan astma en allergieën. Op 12-jarige leeftijd begon hij met boksen en op 15-jarige leeftijd maakte hij kennis met oosterse vechtsporten waarbij ademhalingsoefeningen gehanteerd werden.

Het was een kwestie van tijd voordat hij begon te profiteren van deze oefeningen. Al snel begon zijn astma te verdwijnen, waarbij de medicatie voor astma gestopt kon worden en zijn algehele gezondheid verbeterde.

Het is onze missie jouw ademhaling op alle niveau’s te verbeteren, waardoor je fysiek en mentaal sterker zal worden in het dagelijks leven. 

De voordelen van bewuste ademhaling

 • Je ademhaling neemt spanning weg zoals stress, angsten, frustraties.
 • Ontspant lichaam en geest waardoor meer helderheid en nieuwe inzichten ontstaan.
 • Ademhaling verlicht emotionele problemen en helpt je gemoedsgesteldheid te verbeteren.
 • Ademhaling verlicht pijn. Uit recente studies is gebleken dat door uitademing één van de belangrijkste hoofdzenuwen in je lichaam (nervus vagus) wordt getriggered.
 • Je lichaam is ontworpen om 70% van zijn gifstoffen vrij te maken door te ademen.
 • Door ademhaling worden vitale organen versterkt en verbeter je de bloedsomloop.
 • Ademhaling versterkt het immuunsysteem.
 • Door diepe ademhaling neemt de zuurstof in het bloed toe en verhoogt zo de bloedkwaliteit.
 • Ademhaling verhoogt de spijsvertering en verbeterd de opname van voedingsstoffen.
 • Diepe ademhaling verbetert de werking van het autonome zenuwstelsel waardoor het hart sterker wordt.

Introductie 

Interview met Tonny Vilhena

Intensivebreathing coach Rob heeft jaren gewerkt met top voetballer Tonny vilhena waarbij hij ademhaling ‘s technieken implementeerde zodat Tonny meer uit zijn fysieke en mentale prestaties kon halen.

Dit heeft geresulteerd dat Tonny sneller herstelde en minder vaak last had van blessures. Tonny heeft sinds zijn aantreden bij het eerste elftal van Feyenoord 6 jaar lang bijna alle wedstrijden kunnen spelen.

Lees het volledige artikel en interview met Tonny Vilhena op AD.nl

Train je ademhaling

Wij bieden met Intensive Breathing een scala aan mogelijkheden voor de aanpak en verbetering van jouw gezondheid. Zowel op mentaal- en fysiek vlak zorgen we ervoor dat je je sterker gaat voelen en worden jouw doelstelling haalbaar. We hebben hiervoor een verscheidenheid aan modules & trainingsprogramma’s, waaronder: 

Modules

 • 7 Breaths
 • 18 Stands power breathing
 • Inner Breathing
 • Energetic Purification Movements
 • Silent Breath
 • Inner Sounds
 • Bekijk alle modules.

Trainingsprogramma’s

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe workshops.

CONTACT

Neem contact op

Voor meer informatie over de mogelijkheden voor het aanpakken en verbeteren van je ademhaling, trainingen en workshops – neem vrijblijvend contact met ons op.