Therapeutisch Boksen 

Training Therapeutisch Boksen voor Jongeren en Volwassenen

Als ervaren jongeren werker heeft ademcoach Rob het therapeutische aspect van het boksen altijd ingezet om stress en spanningen te verminderen bij jongeren.

Jezelf kunnen ontladen is, zeker vandaag de dag, enorm belangrijk. Beweging in combinatie met ademhaling kan jou helpen om te bepalen waar jij op dit moment staat.

Met onze ademhalingstechnieken creëeren we een goede balans tussen intensiteit en harmonie.

Therapeutisch boksen is goed voor:

  • Ontlading
  • Meer balans
  • Negatieve gevoelens en emoties een plek kunnen geven
  • Afvallen
  • Conditieopbouw
  • Meer zelfvertrouwen en mentaal sterker worden

Door de ademhalingsoefeningen wordt het stress hormoon cortisol naar beneden gebracht en het lichaamseigen drug serotonine en endorfine aangemaakt, ookwel het gelukshormoon genoemd.

Dit zorgt ervoor dat je kennis maakt hoe jij meer in balans kan komen waardoor je negatieve gevoelens en emoties een plek kan geven.

Door boksen krijg je meer zelfvertrouwen, lichamelijke controle en daardoor wordt je mentaal sterker. Dit is als therapie belangrijk. Door de combinatie van ademhaling en boksen gebruiken we het beste van twee werelden.

Therapeutische boksen is geschikt voor jongeren vanaf 12 jaar en ouder.

Heb je vragen of meer informatie over deze training, neem gerust contact op.

Disclaimer: Intensive Breathing is geen vervanger van de reguliere huisarts of specialist, maar kan een toegevoegde waarde zijn. Wij adviseren dan ook nooit om zomaar reguliere behandelingen te stoppen! Bij twijfel of aanvullende informatie, neem contact op met je huisarts.