Over Rob

Rob Morais, geboren en getogen in Nederland, heeft jarenlange ervaring als jeugdbegeleider. Als kind leed hij ernstig aan astma en allergieën. Op 12-jarige leeftijd begon hij met boksen en op 15-jarige leeftijd maakte hij kennis met oosterse vechtsporten waarbij ademhalingsoefeningen gehanteerd werden.

Het was een kwestie van tijd voordat hij begon te profiteren van deze oefeningen. Al snel begon zijn astma te verdwijnen, waarbij de medicatie voor astma gestopt kon worden en zijn algehele gezondheid verbeterde.

Op 19-jarige leeftijd reisde hij naar Indonesië, waar hij zijn eerste Dan behaalde in Indonesische krijgskunst. Na zijn verblijf in Indonesië ging hij naar India, waar hij bij andere gerespecteerde leraren op het gebied van ademhaling in de leer ging.

Er volgden nog veel meer reizen waarin hij verschillende ademhalingsdisciplines beoefende, waaronder Prana-meditatie, Qigong-ademhaling en oude Indonesische ademhalingsmethoden.

De verbetering van gezondheid middels cardio trainingen staat centraal en dit vormt ook de leidraad in de aanpak door Rob.